Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μαθήματα μέσω Skype


( Όλο το άρθρο με αναφορά και link του δικτυακού τόπου www.italika.gr )
-> Πηγή :  http://www.agriniolife.gr/web/news/2011-01-13-17-38-07/item/1898.html 

«Μια φίλη μου κάνει μαθήματα αραβικών μέσω Skype, με μια καθηγήτρια που βρίσκεται στην Αίγυπτο και πληρώνει μέσω Ουγγαρίας». Μετά το αρχικό πολιτισμικό σοκ της φράσης που μας είπε τυχαία συνάδελφος στο γραφείο, αποφασίσαμε να ψάξουμε λίγο περισσότερο το ζήτημα.
Γιατί κάποιος να εμπλέξει τρεις χώρες σε ένα μάθημα που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει εκ του σύνεγγυς σε ένα φροντιστήριο ή με ιδιαίτερα στο σπίτι; «Πληρώνει 5 ευρώ την ώρα», συμπλήρωσε ο συνάδελφος, και οι απορίες μας εξαφανίστηκαν αμέσως.

Δεν είναι μόνο η οικονομική φύση των μαθημάτων μέσω internet όμως που κάνουν την προοπτική της διαδικτυακής real time διδασκαλίας δελεαστική. Αφού το ψάξαμε λοιπόν, ρωτήσαμε ανθρώπους που το έχουν δοκιμάσει και συγκεντρώσαμε τα πλεονεκτήματα της νέας τάσης στην εκμάθηση γλωσσών (και όχι μόνο), καθώς και τις ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν να μπείτε κι εσείς στο «παιχνίδι».


Τα υπέρ του «Φροντιστηρίου Skype»

Η έννοια των μαθημάτων «διά αλληλογραφίας» έχουν περάσει σε άλλη διάσταση, η οποία στρογγυλοκάθεται στην οθόνη του laptop. "Έχοντας δοκιμάσει φροντιστήριο και ιδιαίτερα μαθήματα εδώ (ελάχιστη πρόοδος στο φροντιστήριο και υψηλό το κόστος των ιδιαίτερων μαθημάτων), έψαξα για summer school σε κάποια αραβική χώρα. Είδα ότι πολλά από αυτά τα φροντιστήρια προσφέρουν online μαθήματα κι έτσι ξεκίνησα. Η διαδικασία είναι απλή, είπα τις ώρες που προτιμώ να κάνω μάθημα και μου ανάθεσαν καθηγήτρια. Έκανα 1 δοκιμαστικό μάθημα και μετά προπλήρωσα ένα πακέτο ωρών", μας λέει η Εβελίνα που κάνει μαθήματα αραβικών μέσω Skype, και μας εξηγεί τα πλεονεκτήματά του.  Δείτε γιατί δεν είναι κακή ιδέα να το δοκιμάσετε:

*Η τιμή: Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η χρέωση για ένα μάθημα μπορεί να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς ελαχιστοποιούνται τα έξοδα μετακίνησης και οι καθηγητές μπορούν να οργανώσουν και groups μαθητών μέσω του Skype ώστε τα «δίδακτρα» να μοιραστούν μεταξύ τους.

*Η άνεση: Τα μαθήματα γίνονται στο σπίτι σας, αρκεί να διαθέτετε έναν υπολογιστή με σύνδεση στο internet, Skype και webcam. Έτσι, δεν λείπει ούτε η ηχητική, ούτε η οπτική επαφή με τον καθηγητή, ενώ αν ο τελευταίος είναι καλά οργανωμένος, το υλικό του μαθήματος είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο σε αρχεία τύπου Word ή pdf σε πραγματικό χρόνο – τύφλα να ‘χουν τα ιδιαίτερα. "Το Skype έχει whiteboard feature, άρα με ηλεκτρονικό στυλό μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα (χρήσιμο για την αραβική γλώσσα)", πιστοποιεί του λόγου το αληθές η Εβελίνα.

*Η επιλογή καθηγητή: Ποιος είναι καταλληλότερος να σας μάθει για παράδειγμα ισπανικά, από έναν βέρο Ισπανό που ζει στην χώρα του; Τα μαθήματα μέσω Skype σας δίνουν την δυνατότητα να βρείτε δάσκαλο από την χώρα της οποίας η γλώσσα σας ενδιαφέρει. "Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η πολιτισμική ανταλλαγή δηλαδή, η επαφή μ’έναν άνθρωπο που μένει σε μια άλλη χώρα και σου μιλάει για την καθημερινότητά τους, τις εξελίξεις, τα ήθη και τα έθιμα όπως είναι τώρα. Για μένα, είναι σα να κάνω μάθημα στην Αίγυπτο", αναφέρει η Εβελίνα.

*Η ευελιξία: Είτε βρέχει, είτε χιονίζει, είτε νιώθετε αδιάθετοι, το μάθημα δεν χρειάζεται να χαθεί. Από την άνεση του γραφείου ή του καναπέ σας, μπορείτε να συνδεθείτε με την «αίθουσα διδασκαλίας» υπό κάθε συνθήκη.

*Τα ακριβά βιβλία δεν είναι απαραίτητα: Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κάθε καθηγητής έχει συγκεντρώσει το απαραίτητο υλικό σε ψηφιακά αρχεία και δεν χρειάζεται να έχετε προμηθευτεί τα βιβλία που όλοι ξέρουμε πως στοιχίζουν πολύ.

Πώς να «μπείτε» στο μάθημα

Οι επιλογές σας είναι πολλές και δεν αφορούν μόνο τις ξένες γλώσσες, αλλά επί παραδείγματι και όργανα μουσικής. Επίσης, μπορείτε να εντοπίσετε επιλογές καθηγητών από το εξωτερικό αλλά και εντός Ελλάδας:

*Myngle.com
Πρόκειται για ένα από τα πρώτα sites που δραστηριοποιήθηκαν οργανωμένα στον συγκεκριμένο χώρο και προσφέρουν μαθήματα, μέσα από ένα δίκτυο εκατοντάδων δασκάλων ανά τον κόσμο, για 45 γλώσσες, από αγγλικά μέχρι Hindi και σουαχίλι. Οι διδάσκοντες έχουν επιλεγεί κατόπιν διαδικασίας εξακρίβωσης των ικανοτήτων τους και μπορείτε να δείτε το βιογραφικό τους, τα πτυχία και τα προσόντα τους όπως τα περιγράφουν παλιότεροι χρήστες της ιστοσελίδας προτού εγγραφείτε στο μάθημά του. Οι τιμές μπορούν να πέσουν πολύ κάτω από τα 10€, αναλόγως της γλώσσας, του καθηγητή, και του επιπέδου μάθησης που θα επιλέξετε.

*FluentFuture.com και Italki.com
Πλατφόρμες μάθησης στην κοινότητα του οποίου μπορείτε να μάθετε είτε από επαγγελματίες καθηγητές επί πληρωμή είτε μιλώντας με τα υπόλοιπα μέλη δωρεάν ως εξάσκηση ή για να διδάξετε ο ένας στον άλλον την γλώσσα σας.



*Online English Lessons
Το συγκεκριμένο δίκτυο μάθησης ειδικεύεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και προσφέρει πακέτα τηλε-διδασκαλίας για κάθε επίπεδο ή πτυχίο Αγγλικών, είτε ενδιαφέρεστε για «ιδιαίτερα» είτε για ένα πιο οικονομικό group, μαθαίνοντας ταυτόχρονα με άλλους διαδικτυακούς «συμμαθητές». Το κόστος των πακέτων ξεκινούν από τα 20 δολάρια την ώρα και κυμαίνονται ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε.

*OnlineCourses.gr
Πρόκειται για μια ελληνική εκδοχή της παραπάνω πλατφόρμας, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε και να ξεκινήσετε ανά πάσα στιγμή μαθήματα Αγγλικών, Ιταλικών, Ισπανικών, Γερμανικών, Γαλλικών και Ρωσικών.

*Italika.gr
Εδώ μπορείτε να εγγραφείτε σε μαθήματα ιταλικής γλώσσας που λειτουργούν με το ίδιο σύστημα (οπτικοακουστική επικοινωνία μέσω Skype).

*Επικοινωνία
Το φροντιστήριο Επικοινωνία έχει δημιουργήσει και το online παράρτημά του, το οποίο αναλαμβάνει να σας μάθει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά ή Γερμανικά μέσω Skype.

*Αγγελίες μαθημάτων
Στο PrivateTeacher.gr θα βρείτε αγγελίες καθηγητών, πολλοί εκ των οποίων προσφέρουν την δυνατότητα τηλεδιδασκαλίας, το ίδιο και στο TeacherFinder.com, ενώ για κάτι… διαφορετικό, μπορείτε να μάθετε κιθάρα online.

του Γιώργου Κόκουβα

-> Πηγή :  http://www.agriniolife.gr/web/news/2011-01-13-17-38-07/item/1898.html 

Τριανταφύλλου Ευστάθιος
Καθηγητής Ιταλικών

www.italika.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας