Μήνυμα του italika.gr : Καλωσορίσατε στον δικτυακό τόπου του italika.gr . Βρίσκεστε στο Blogs του site , σεβαστείτε το χώρο και αν είστε λάτρεις των Ιταλικών βοηθήστε τον να γίνει καλύτερος . Καλή διασκέδαση !!!!

Attualita` - Επικαιρότητα


.
. .

Η ενημέρωση γίνεται από το webTVspot channel - You Tube

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Μαθήματα On line

Η συνέντευξη στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος … και η αναφορά στον διαδικτυακό τόπο www.italika.gr για τα μαθήματα on line … και το έδαφος που κερδίζουν καθημερινά…  ( Διαβάστε όλο το άρθρο ) 


Ακόμη και σχολικά μαθήματα on-line

Ο Παναγιώτης Μοίρας είναι καθηγητής στο «Κέντρο Πανεπιστημιακών Σπουδών Αρνός». Τα διαδικτυακά μαθήματα του κέντρου έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια. Ο ίδιος σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση του αριθμού των ατόμων που κάνουν διαδικτυακά μαθήματα, ενώ το 2009 το κέντρο είχε συνολικά χίλιους φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί κάποιος να κάνει μαθήματα για το πανεπιστήμιο και το ΕΑΠ, ενώ έχουν ξεκινήσει και μαθήματα για το σχολείο.

«Η πλατφόρμα κινείται σε δύο ταχύτητες. Εχουμε την ασύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση όπου το μάθημα δεν είναι ζωντανό, αλλά ηχογραφημένο. Από την άλλη, υπάρχει η σύγχρονη διαδικτυακή εκπαίδευση που γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Ο φοιτητής και ο μαθητής επικοινωνούν ζωντανά μέσω μικροφώνου και είναι σαν ένα κανονικό μάθημα», σημειώνει ο κ. Μοίρας. Ο Ευστάθιος Τριανταφύλλου έχει φτιάξει το διαδικτυακό τόπο εκμάθησης ιταλικών «italika.gr». Οι περισσότεροι μαθητές του είναι φοιτητές ή εργαζόμενοι που δεν έχουν πολύ χρόνο και επιλέγουν να κάνουν το μάθημά τους από τον καναπέ του σπιτιού τους. «Κάθε χρόνο διαπιστώνουμε ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα διαδικτυακά μαθήματα. Είναι πιο άμεσα, πιο ευέλικτα και δε σε δεσμεύουν. Μπορεί να κάνεις μάθημα από παντού. Εχουμε μαθητές οι οποίοι είναι επιχειρηματίες και κάθε βδομάδα βρίσκονται σε άλλη χώρα. Κατά τα άλλα, πρόκειται για ένα μάθημα με τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας», τονίζει ο κ. Τριανταφύλλου.

Ο δημιουργός του ηλεκτρονικού εργαστηρίου εκμάθησης ισπανικών «eL SOL – eLearning», Παναγιώτης Αβρίθης, σημειώνει ότι η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι μικρότερη από την αναμενόμενη. «Παρότι το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στη ζωή και την καθημερινότητά μας, δεν έχουμε μάθει να το χρησιμοποιούμε ως εργαλείο εκπαίδευσης. Παρ' όλα αυτά είμαι αισιόδοξος για το μέλλον σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση μέσω Ιντερνετ».

Πηγή ...>> http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=66058

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Venezia : Rialto Bridge in Live Streaming - Live Webcam

Televideo της Rai

Ενημερωθείτε άμεσα & έγκαιρα από το Televideo της Rai για το τι συμβαίνει στην Ιταλία και τον κόσμο.

Πίνακας Ανακοινώσεων


Πίνακας Ανακοινώσεων - Αφήστε το μήνυμα σας ή το σχόλιο σας